Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@01:03:38 GMT

امکان امضای الکترونیک برای سامانه‌های بانک مرکزی

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۴۳۸۵

امکان امضای الکترونیک برای سامانه‌های بانک مرکزی

جوادی نیا از همکاری و تعامل با بانک مرکزی برای فراهم شدن امکان استفاده از زیرساخت گواهی امضای الکترونیک در سامانه‌های بانک مرکزی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایبنا، «رضا جوادی نیا» در خصوص سامانه و ساز و کار جدید ایجاد شده برای گواهی امضای الکترونیک از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفت: گواهی امضای الکترونیک یکی از ابزارهای مهم و کاربردی احراز هویت اشخاص حقیقی و حقوقی به شمار می‌رود که در آینده استفاده از آن گسترش پیدا خواهد کرد؛ استفاده از امضای دیجیتال در تبادلات تجاری و اقتصادی علاوه بر جلوگیری از جعل اسناد، در هزینه ها صرفه جویی و به مبادلات تجاری سرعت می بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رییس مرکز صدور گواهی الکترونیکی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ادامه داد: در گذشته  شهروندان باید به صورت حضوری برای گواهی امضای الکترونیک به دفاتر پیشخوان یا اسناد رسمی مراجعه می‌کردند و در صف‌های یک ساعتی معطل می‌شدند؛ همچنین لازم بود تا سه برگ اطلاعات هویتی را تکمیل می‌کردند تا گواهی امضا صادر شود که در همین راستا برای کاهش اتلاف وقت و فرآیندهای کاغذی سامانه ثبت نام آنلاین از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک به عنوان متولی زیرساخت گواهی امضاء ایجاد شد.

 

وی افزود: در سامانه جدید به صورت غیر حضوری این امکان فراهم شده تا با تکمیل اطلاعات هویتی اصلی از جمله کد ملی، نام و نام خانوادگی بخشی بزرگی از ثبت نام انجام شود و در نهایت فرد با مراجعه به دفاتر پیشخوان یا اسناد رسمی و صرف پنج دقیقه فرآیند احراز هویت نهایی را انجام دهد تا گواهی امضا صادر می‌شود که فرآیند دریافت گواهی امضا را بسیار تسهیل کرده است.

 

با وجود الکترونیکی شدن ثبت نام گواهی امضای الکترونیک اما احراز هویت نهایی همچنان ضروری است

جوادی نیا با بیان اینکه صدور گواهی امضای الکترونیک همچنان نیازمند احراز هویت نهایی است، اظهار داشت: در سامانه ثبت نام آنلاین گواهی امضای الکترونیک مرکز توسعه تجارت الکترونیک از وب سرویس ثبت احوال برای بررسی اطلاعات هویتی و از سامانه شاهکار برای بررسی شماره موبایل با کد ملی استفاده شده تا اصالت کاربر بررسی شود و برای احراز هویت نهایی مراجعه حضوری با کارت ملی و کد رهگیری همچنان ضروری است چرا که زمانی که توکن گواهی امضاء صادر می‌شود حکم امضاء فرد را دارد و باید مسائل امنیتی و احراز هویت به درستی رعایت شود که البته در آینده این احراز هویت می‌تواند در محل اعلام شده کاربر به منظور افزایش امنیت و در عین حال سهلوت انجام شود.

 

رییس مرکز صدور گواهی الکترونیکی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی درباره هزینه صدور گواهی امضای الکترونیک خاطر نشان کرد: بر اساس قانون سال ۱۳۸۹، تعرفه صدور گواهی امضا در حدود ۲۵ تا ۳۴ هزار تومان اعلام شده و این مبلغ همواره در طی سال‌های اخیر ثابت بوده است؛ با توجه به اینکه بخش خصوصی در فضای گواهی امضاء مشارکت داشته، باید زمینه‌های اقتصادی آنها نیز پوشش داده می‌شد اما در عین حال هزینه به صورتی باشد که به شهروندان فشار وارد نشود و در همین راستا نیز بخش دولتی در این حوزه منفعتی نداشته است.

 

بررسی صدور گواهی امضاء بر روی موبایل

وی افزود: یکی از موانع گسترش گواهی امضاء، هزینه صدور هر توکن است که رقمی بین ۸۰ الی ۱۵۰ تومان به شمار می‌رود و در همین راستا با شرکت‌های خصوصی جلساتی را در دستور کار قرار دادیم تا توکن حذف و گواهی امضاء بر روی موبایل صادر شود.

 

صدور ۵۵۰ هزار گواهی امضای الکترونیک تا به امروز

جوادی نیا تاکید کرد: در حال حاضر بالغ بر ۵۵۰ هزار گواهی امضای الکترونیک شامل اشخاص حقیقی و حقوقی تا به امروز صادر شده است و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی توانایی صدور بیش از ۳ میلیون امضای الکترونیکی در سال را دارد؛ توصیه می‌شود تا بازرگانان و افراد فعال در تجارت برای استفاده ایمن‌تر از گواهی امضاء استفاده کنند تا دچار مشکلات نشوند.

 

استفاده از گواهی امضای الکترونیک در سامانه‌های بانک مرکزی

رییس مرکز صدور گواهی الکترونیکی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اشاره به هماهنگی‌های ایجاد شده میان بانک مرکزی و مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای استفاده از امضای الکترونیک تاکید کرد: موضوع امضای الکترونیک در جلساتی با مسئولان بانک مرکزی برای استفاده از زیرساخت گواهی امضاء در سامانه‌های بانک مرکزی بررسی شد و مقرر شد تا لیستی از سامانه‌های بانک مرکزی که نیاز به استفاده از سامانه امضای الکترونیک از جمله چک الکترونیک دارد تهیه شود تا نیازهای بانک مرکزی برای سامانه‌ها پوشش داده شود.

 

گواهی امضا در ای نماد فعلا اختیاری است

وی در خصوص کاربرد گواهی امضای الکترونیک در سامانه نماد اعتماد الکترونیک گفت: در صورتی که فردی گواهی امضاء داشته باشد، می‌تواند برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی به عنوان یک شخص حقیقی یا حقوقی صاحب کسب و کار به صورت اختیاری خود را معرفی کند که در این صورت فرآیندها و استعلامات هویتی کاهش پیدا می‌کند./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز جمعه غدیر خبرگزاری شبستان عید غدیر وزیر کشور اردبیل دهه ولایت و امامت خراسان جنوبي گلپایگان کانون های مساجد امضای الکترونیک بانک بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۴۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن اسلامی با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: این انتخابات در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می‌شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند.

وی با بیان اینکه بازه زمانی تبلیغات داوطلبان از ساعت صفر ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و در ساعت ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت تمام می‌شود، افزود: به ستادهای انتخابات استان‌ها تاکید کرده ایم که میادین شهری برای تبلیغات آماده شوند، فضای مجازی هم برای تبلیغات فراهم شده است. دستورالعملی برای تبلیغات در نظر گرفته شده که مبنای کار تبلیغات است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری دو مانور انتخاباتی، گفت: مانور شبیه سازی شعب اخذ رأی و راه اندازی شعب و تست دستگاه‌های احراز هویت و صندوق‌های رأی برگزار شده و اشکالات و نواقص احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. این مانورها با حضور اعضای هیئت‌های نظارت و ناظران شورای نگهبان برگزار شده است. روز یکشنبه هم در استان تهران صندوق‌های الکترونیکی را زیر بار می‌بریم و شبیه سازی انتخابات الکترونیک را اجرا می‌کنیم.

اسلامی با بیان اینکه آموزش عوامل اجرایی انتخابات هم انجام شده و ما آمادگی کامل برای برگزاری مرحله دوم انتخابات را داریم اظهار کرد: با معاونان سیاسی و انتخابات و معاونان امنیتی ۱۵ استانی که انتخابات مرحله دوم در آن استان‌ها برگزار می‌شود، موارد لازم را برای برگزاری انتخابات بررسی و هماهنگ کرده ایم. به آنها تاکید کردیم که حتماً با داوطلبان نشست داشته باشند و مواردی که لازم است را به اطلاع داوطلبان برسانند.

وی با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رأی داریم که ۶۵ درصد آن مربوط به انتخابات الکترونیکی است، تاکید کرد: در ۸ حوزه انتخابیه که انتخابات الکترونیکی است، آموزش‌های لازم به مردم داده شود. مردم هم می‌توانند سوابق داوطلبان را از طریق سامانه "انتخاب ایران"، بررسی کنند.

اسلامی درباره واجدین شرایط رأی اظهار کرد: کسانی که در مرحله اول رأی نداده باشند، می‌توانند در هر حوزه‌ای رأی دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رأی داده باشند، فقط در همان حوزه می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می‌توانند در این انتخابات شرکت کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی رأی دادن در انتخابات الکترونیکی، گفت: فرد با یکی از اصل مدارک کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه یا کارت پایان خدمت وارد شعبه می‌شود. در ابتدا احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شده و اگر فرد واجد شرایط رأی دادن باشد، به او کارت تعرفه داده می‌شود. رأی دهنده، کارت تعرفه را بر روی مکانی که روی صندوق الکترونیکی است، قرار می‌دهد و وقتی صندوق اجازه رأی دادن را داد، لیست اسامی و کد و تصاویر داوطلبان در اختیار فرد رأی دهنده قرار می‌گیرد و و فرد کد داوطلبان را در محل مشخص شده به صورت دستی وارد کرده و رأی خود را می‌دهد.

وی ادامه داد: در این انتخابات دیگر تعرفه رأی کاغذی وجود ندارد و تعرفه‌ای هم داخل صندوق انداخته نمی‌شود. بعد از اینکه فرد رأی خود را داد، کارت تعرفه را برمی گرداند و مدرک شناسایی خود را پس می‌گیرد.

اسلامی تصریح کرد: در حوزه‌های الکترونیک تلاش می‌شود با تأیید هیئت نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام شود. فرآیندهای اعتراض و شکایت در هیأت‌های اجرایی و نظارت هم پیش بینی شده و طبق قانون انجام می‌شود.

کد خبر 6095973 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • سه بانک دیگر به فهرست ارائه دهندگان خدمت چک الکترونیکی اضافه خواهند شد
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • بازدید وزیر کشور از مرکز آموزش عمومی انتخابات الکترونیک در لواسان
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • آمریکا مانع صدور گواهی تجهیزات مخابراتی توسط هواوی می‌شود
  • کاهش فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان در شیراز
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان تسریع شد
  • بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد